Peter de Koning

Peter de Koning

Functie Director
LinkedIn

Peter de Koning (1960) is een zorgondernemer in hart en nieren. Dankzij zijn vastberadenheid, flinke dosis lef, positiviteit en geloof in verbetering heeft hij de zorgwereld al meerdere malen op haar grondvesten doen schudden. Bijdrage aan het maatschappelijk belang en optimale zorg voor patiënten met de laatste technieken vormen de visie achter zijn plannen.

Met zijn jarenlange ervaring in de ICT en kennis van de zorg weet Peter als geen ander hoe belangrijk innovatie en efficiënte processen zijn om succesvolle zorgondernemingen te ontplooien. Kansen creëren en op het juiste moment aangrijpen vormen zijn grootste kracht.

Binnen Sandstep Healthcare is Peter verantwoordelijk voor participaties & ontwikkelingen. Het opzetten van zorgondernemingen, realiseren van samenwerkingsverbanden en ontwikkelen van nieuwe  – zorg gerelateerde- technieken, producten en diensten.

Voormalig oprichter en mede-eigenaar Oogziekenhuis Zonnestaal: in tien jaar tijd uitgebouwd naar een omzet van € 46mio in 2014, 9 vestigingen en 290.000 consulten per jaar. Waaronder een joint- venture met het AMC.

  • Voormalig oprichter en mede-eigenaar Huidziekenhuis Dermicis: in zes jaar tijd uitgebouwd naar een omzet van € 10mio in 2012 binnen drie vestigingen.
  • Richtte in 2004 het IT bedrijf Mediparc op, waar de focus lag op het realiseren van een EPD, naast een stuk service verlening en ondersteuning aan zorgverleners en ondernemers.
  • Beschikt over een zeer uitgebreid netwerk van medisch specialisten en bestuursleden binnen verschillende vakgroepen, klinieken en (academische) ziekenhuizen.